KORIAK, EL GOS VALENTHi havia una vegada un gos que es deia KORIAK. Era petit i menut i estava molt trist. Havia viscut amb una família, però l’havien abandonat al carrer i ara ja feia molt de temps que havia de viure en una gossera, ningú no el volia a casa seva.
Un dia, un pastor que es deia GERARD, va anar a la gossera a buscar un gos perquè li ajudés amb el seu ramat. Va mirar tots el gossos que hi havia i va triar a en Koriak. El va veure molt trist i va pensar que amb el ramat li seria de gran ajuda i així començaria a sentir-se útil i estaria més content. En Koriak quan va veure que sortia de la gossera es va sentir molt millor, per fi tindria una llar on poder viure!.
Van anar passant el dies i en Koriak cada dia era més feliç i s’entenia molt bé amb el Gerard.
Una tarda, mentre feia les tasques encomanades pel pastor, va veure foc en una cabana. No s’ho va pensar, va sortir corrents, va entrar a dintre de la cabana i va treure arrossegant a un nen que havia dintre. Li va salvar la vida!
A Koriak li van donar un premi per la seva valentia iva ser un gos molt estimat i va viure per sempre feliç amb el Gerard.  
I conte contat, conte acabat.

Gerard Cerezo